e
Banner

Etiketler: soğuk zincir



Namet’te termin süresinde taviz yok


Yayın: 27-01-2016
Kategori: Gıda

Ürünlerinin dağıtımı için 100 araçlık bir filo kuran Namet, ayrıca Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından da hizmet alıyor. Namet Gıda Yönetim Kurulu Başkanı N. Tarık Kayar, lojistik çözüm ortakları için en önemli kriterlerinin zamanında teslimat ve soğuk zincirin kırılmaması olduğunu söylüyor.




Turkish Cargo’dan ilaç gibi taşıma çözümleri



Havayoluyla soğuk zincir lojistiğinde sektörüne öncülük eden Turkish Cargo, dünyada 100’den fazla ülkeye ilaç ve medikal malzemeler taşıyor. Canlı insan organı ve teşhis numunelerinin taşımasını da başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Turkish Cargo Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Halit Anlatan, ilaç taşımalarına özel geliştirdikleri yeni bir ürün olduğunu ve bunun lansmanını bu yılın sonunda yapacaklarını açıklıyor.




Tarım, gıda ve soğuk zincir lojistiği


Yayın: 03-02-2016
Kategori: Gıda

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş / Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı / Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı




Gıda sanayinin devleri lojistik süreçlerini nasıl yönettiklerini anlattı



Gıda sektöründe büyüme stratejileri ve yeni pazar arayışları, sektörün lojistik süreçlerinde karşılaştığı sorunlar, Türkiye’de soğuk zincir lojistiği ve izlenebilirlik uygulamaları, ATP Konvansiyonu ve gıda taşımacılığına yansımaları 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde düzenlenen “Gıda ve Soğuk Zincir Lojistiği Paneli”nde masaya yatırıldı. Panelde konuşan meslek örgütleri ve şirket temsilcileri, gıda lojistiğine tüketici taleplerinin yön verdiğini ve en önemli taleplerin ise gıda güvenliği, şeffaflık ve izlenebilirlik olduğunu belirtti. 




Gıda güvenliği için kısa tedarik zinciri kurulmalı


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye’de gıda lojistiğinde en büyük sorunun yaş meyve ve sebze taşımacılığında yaşandığına dikkat çeken Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof.Dr.Mehmet Tanyaş, “Dağıtım kanalı; üretici – toplayıcı - komisyoncu (üretim yerinde) – nakliyeci- toptancı komisyoncu (tüketim yerinde) – depo – perakendeci – tüketici şeklindedir. Bu uzun süreç kaybı ve hem maliyetleri artırmakta, ürün kalitesini düşürmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanması ve kayıpların önlenmesi için kısa tedarik zinciri oluşturulmalıdır” diyor. 




ASCO’dan soğuk zincir taşımalarına Carrier güvencesi



Carrier Transicold’un Türkiye distribütörü ASCO Soğutma, hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünleriyle hassas ve bozulabilir ürünlerin taşınmasını her adımda destekliyor. Carrier markasını Türkiye pazarında da lider yapmayı hedeflediklerini belirten ASCO Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar, 2017 yılı içinde 2.el cihaz satışlarına başlayacaklarının müjdesini verirken, 2018’de ise yetkili servis sayısını arttıracaklarını söylüyor. 




B2 Cargo’dan soğuk zincirde uzman çözümler


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Karayolu

B2 Cargo, 17 bölge deposu ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline soğuk zincir alanında parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyor. B2 Cargo Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, üreticilerin fabrika-depolarından ürünlerini teslim alarak, taşıtmak istedikleri son noktaya kadar teslimatlarını gerçekleştirdiklerini aktarıyor. 




Batu soğuk zincire yatırım yapıyor



Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, Almanya’da iki yeni depo yatırımı yapmaya ve filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, gıda ihracatçısına her pazarda destek sunmaya hazır olduklarını söylüyor. 




Gıda fiyatları soğuk zincir desteklenerek frenlenecek


Yayın: 19-07-2018
Kategori: Karayolu

Yeni hükümetin gündeminin ilk sıralarında gıda fiyatları var. Tarladan sofraya kadar olan tedarik zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek. Maddi kayba sebep olan fire oranları, soğuk zincir yatırımlarıyla en aza indirilecek. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesi sağlanacak.




Soğuk zincir taşımacılığı rekora koşuyor



Koronavirüs salgını insanların sosyal yaşamlarıyla birlikte tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Hazır ve dondurulmuş gıda tüketimi en yüksek seviyelere ulaşırken, bu durum dolaylı olarak lojistik sektörünü de etkiledi. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, hem yurt içi hem de yurt dışında ısı kontrollü araçların kesintisiz çalıştığını açıkladı. Çelikel, dondurulmuş ürün taşımacılığının yıl sonunda Türkiye ve Avrupa’da tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini söyledi.